Autocratisch leiderschap

Door dr. ir. Reynold Chandansingh

 

3 leiderschap stijlen

Ben je een autocratische leider? Een democratische leider? Of meer iets van een “laten doen” leider? Welke leiderschapsstijl of type manager ben jij? Wat denk je daar zelf, maar belangrijker nog: wat zouden je medewerkers over jou zeggen?

De leider heeft de verantwoordelijkheid om met een team van medewerkers bepaalde prestaties te leveren. Maar de manier waarop je dat doet is wat we dus een leiderschapsstijl noemen. De stijlen hebben verschillende sterke en zwakke punten.

In een serie van 3 blogposts beschrijven we elke stijl van de 3 klassieke leiderschap stijlen:

  1. Autocratisch leiderschap
  2. Democratisch leiderschap
  3. Laissez-faire leiderschap

Autocratisch leiderschap

Autocratisch leiderschap is baasgericht leiderschap met een grote machtsafstand tussen de leider en de medewerkers. Het is de traditionele vorm van leiderschap waar de baas centraal staat en het voor het zeggen heeft:

  • de besluiten zelf neemt
  • de medewerkers vertelt wat ze moeten doen
  • de verwachting heeft dat hij gevolgd wordt

Kenmerkend is:

  • een grote machtsafstand tot de medewerkers
  • weinig interactie en uitwisseling met medewerkers
  • een duidelijke scheiding in rangen

Het grootste voordeel is dat in het algemeen de dingen voor elkaar komen, omdat jij daar bent en “in control.” Door de mensen te vertellen wat ze moeten doen en te controleren dat ze het doen. Mensen zullen het daarvoor ook doen.

Het voornaamste nadeel is dat je medewerkers de neiging hebben te stoppen met hard werken, zodra je daar niet bij bent. Simpelweg omdat je er niet bent om ze te controleren.

Onze ervaring is dat nieuwe, onervaren leiders de neiging hebben automatische te kiezen voor de autocratische stijl. Het nieuw niveau van verantwoordelijkheid maakt het spannend en ze kiezen dan onbewust voor deze voor de hand liggende stijl. Maar veel ervaren leiders hanteren deze stijl, omdat het gewoon zijn.

Toch wordt deze stijl in het algemeen gezien als de minst effectief van de 3 leiderschapsstijlen. De medewerkers prefereren het niet en de output is lager dan men denkt. Voor de leider is het hard werken en het is vooral wat men kent.


Tijdens onze komende masterclass en het programma met als onderwerp Leidinggeven aan verandering meer over leiderschap stijlen.

Leave a Comment