Orson Pique

Door mijn werkgever werd ik ingeschreven bij 4U Business Solutions N.V. om de training Praktisch Intern Auditeren (PIA) te volgen in verband met de certificering van het bedrijf aan de norm ISO 9001:2008. Omdat ik altijd al interesse heb gehad in kwaliteitsmanagement was ik erg enthousiast en dankbaar toen ik de kans kreeg om mijn kennis en inzicht op dat gebied te verbreden.

De training heb ik als goed, duidelijk en meteen toepasbaar ervaren. Ik heb nu enorm veel inzicht in mijn rol als Junior Civil Engineer en Interne Auditor.
Tijdens de training werd de leerstof op een zeer aangename wijze overgebracht. Het cursusmateriaal is overzichtelijk en heel goed te gebruiken als naslagmateriaal bij de voorbereiding- en de uitvoering van interne audits.

Wat mij altijd zal bijblijven is de wijze waarop er met de klanten wordt gecommuniceerd. Behalve de nieuwsbrieven die frequent worden opgestuurd, word er zowel voor, tijdens en na de training contact gehouden met de trainees.
Bij het aan de slag gaan met intern auditeren is het eens voorgekomen dat ik contact met dhr. L. Cameron had gemaakt, betreft het nemen van een audit conclusie.
Na het gesprek had ik een voldaan gevoel en kwam na overleg met de Quality Manager tot een weloverwogen besluit.
De voornaamste les die ik heb geleerd is het belang van het hebben en toepassen van de juiste processen binnen een organisatie. Als engineer is het kwalitatief en optijd opleveren van projecten belangrijk. Ik ben tot het besef gekomen dat de processen die daartoe leiden, nauwkeurig moeten worden doorlopen, omdat zij de basis zijn van een goed product.

Vandaag de dag heb ik een veel beter beeld wat betreft het opzetten, implementeren en beheren van een kwaliteitssysteem. Wat dat inhoud, hoe dat te meten en de kwaliteit te waarborgen. Ik stapte als leek binnen en heb nu veel meer inzicht in kwaliteitsmanagement. Samen met mijn collega’s kan ik werken aan continue verbetering van het kwaliteitsmanagementsysteem van het bedrijf.

Mijn advies aan 4U Business Solutions N.V. is om meer aandacht te besteden aan het toetsen van de voorkennis van de trainees. Misschien handig om de trainees voordat de training van start gaat, enkele digitale links op te sturen of een print out te geven, zodat ze zich kunnen voorbereiden op de training.
Alhoewel de trainer helder was bij de overdracht van de leerstof, moest hij extra tijd uittrekken voor overdracht aan trainees die geen voorkennis of affiniteit hebben met het onderwerp. Het feit dat de trainer de moeite nam om dat te doen is uiteraard wel te waarderen.

Een training volgen bij 4U Business Solutions N.V. is van harte aanbevolen!

Mijn dank gaat uit naar SINTEC N.V. voor het geloof in mij en aan 4U Business Solutions N.V. voor het aanleren van de competenties in mijn functie als interne auditor.

Pique_600_1

OVERZICHT

  • Interne Auditor & Project Engineer
  • Klant 2012- 2014
  • Praktisch Intern Auditeren