Ricardo Sno trad ruim 20 jaar geleden als verpleegkundige in dienst bij Telesur. Door de jaren heen heeft hij actief gewerkt aan zijn verdere scholing, waaronder een opleiding tot Diabetesverpleegkundige en de Bacheloropleiding in Health Education. Intussen zit hij ongeveer 2 jaar in de functie van Health & Safety Specialist. “De functie kwam vrij na pensionering van een collega. Ik werd toen gevraagd door de directie om de afdeling Health, Safety & Environment (HSE) te helpen opzetten. Vanwege mijn opleiding tot Health Educator, was ik aan een nieuwe uitdaging toe en heb de nieuwe functie aanvaard.

In het kader van de overstap van OHSAS 18001 naar ISO 45001, heb ik dus de Health & Safety management training gevolgd bij 4U Business.” De afdeling HSE bij Telesur is nog niet volledig ingericht, maar volgens Ricardo heeft hij door de ISO 45001 Health & Safety management training een duidelijk beeld gekregen van hun startpunt als bedrijf, en waar ze aan moeten werken om aan de internationale norm te kunnen voldoen.

"Ik was er tijdens de training als groentje tussen, omdat ik pas 2 jaar in de nieuwe functie zit,” vertelt hij. “De meeste participanten waren Safety managers en om te horen hoe er gesproken werd over hun ervaringen en wat ze allemaal hadden gedaan aan certificeringen binnen hun bedrijven was allemaal nieuw voor mij. Maar ik ben zodanig opgevangen tijdens de training, dat ik me wel een volwaardige Safety Officer voelde aan het einde van de training.”

Na de training heeft hij de informatie kunnen meenemen tijdens presentaties en brainstormsessies binnen het bedrijf, wat best wel confronterend was bij het bepalen van het beginpunt voor Telesur: “Als bedrijf is het dus duidelijk gebleken dat we nog niet zover zijn op het gebied van HSE. Gekoppeld aan deze training zou er een trainings-traject worden uitgezet, welke jammer genoeg nog geen voortgang heeft gevonden. Er is nu wel een consultant aangetrokken om het traject naar de certificering op te starten. De trainingen die moeten komen zijn de eerste stap. Er is binnen Telesur bijscholing nodig op het gebied van HSE.”

De belangrijkste taak van Telesur binnen de Surinaamse samenleving, is ervoor zorgen dat iedereen voorzien wordt van communicatiemiddelen. Volgens Ricardo zijn er geen problemen bij het verrichten van werkzaamheden voor de reguliere huisaansluitingen, maar bij samenwerkingen met de grote bedrijven gaat het soms mis. “Ik zal het voorbeeld aanhalen van projecten bij Newmont. Onze corebusiness is communicatie, masten opzetten etc… maar het probleem dat we krijgen is dat onze medewerkers op zulke locaties vaak niet worden toegelaten om hun werk uit te voeren, want dan blijkt dat ze niet voldoende equipped zijn. Of het blijkt dat de safety gear van onze medewerkers niet gecertificeerd of geïnspecteerd is. Of er kan niet worden aangegeven wanneer de safety gear voor het laatst geïnspecteerd is. Of ze zijn niet voldoende getrained op het gebied van HSE. Halsoverkop moet er een training verzorgd worden zodat ze hun werk kunnen doen. Vaak genoeg zijn de bedrijven wel bereid om hun mensen in te zetten en onze medewerkers te trainen zodat ze op hun emplacement aan de slag kunnen. Met het opleidingscentrum van Telesur zijn er reeds gesprekken gevoerd m.b.t. trainingen aan vooral onze technici. Daarvoor dient een budget vrijgemaakt te worden.

Volgens Ricardo kan Telesur nog niet optimaal voldoen aan de gestelde eisen en moet Telesur nu eraan gaan werken om volgens internationale standaarden te functioneren op het gebied van Health & Safety. Hoewel hij de trainingszaal voor de Health & Safety management training een beetje te klein vond, was alles daar omheen prima. “De trainer was goed te volgen en duidelijk voor iedereen,” zegt Ricardo. “Ook de tijden en locatie kwamen goed uit. Mijn enige verbeterpunt voor dhr. Cameron is t.a.v. informatie over trainingen. Ik heb graag dat 4U Business regelmatig wat informatie opstuurt over het aanbod. Het tempo waarop veranderingen plaatsvinden in de maatschappij zorgt ervoor dat ook binnen bedrijven er steeds updates nodig zijn. Soms zijn we ook niet bekend met de trainingspaketten die beschikbaar zijn, maar als de informatie regelmatig langskomt, kan je daaruit selecteren wat nodig is voor het bedrijf.”

Onderhouden van het contact tussen het trainingscentrum, de trainer en de participanten blijkt eveneens noodzakelijk te zijn.